Arıkan: Araç pert oldu, siz koltuk kılıfı değiştiriyorsunuz

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, partisinin Sakarya Teşkilatı tarafından düzenlenen “Geleneksel Sakarya Kardeşlik Buluşması” programında konuştu. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıkan, vatandaşların enflasyon, vergi ve faiz nedeniyle ekonomik baskı altında olduğunu savundu. Cumhuriyetin 80 yıllık döneminde yapılan yatırımların özelleştirme yoluyla satıldığını öne süren Arıkan, elde edilen gelirin bir yıllık faiz...

Editor
Editor tarafından
30 Ağustos 2026 yayınlandı / 30 Ağustos 2026 19:32 güncellendi
1 dk 55 sn 1 dk 55 sn okuma süresi
1 1 kez okundu
Arıkan: Araç pert oldu, siz koltuk kılıfı değiştiriyorsunuz
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum


Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, partisinin Sakarya Teşkilatı tarafından düzenlenen “Geleneksel Sakarya Kardeşlik Buluşması” programında konuştu.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıkan, vatandaşların enflasyon, vergi ve faiz nedeniyle ekonomik baskı altında olduğunu savundu. Cumhuriyetin 80 yıllık döneminde yapılan yatırımların özelleştirme yoluyla satıldığını öne süren Arıkan, elde edilen gelirin bir yıllık faiz ödemesine denk geldiğini söyledi.

Maden işçilerinin ücret alacakları nedeniyle eylem yaptığını belirten Arıkan, faiz ödemelerine ayrılan kaynakla işçilerin alacaklarını karşılaştırdı. Enflasyon ve vergi politikalarını da eleştiren Arıkan, iktidarın enflasyon hedeflerinin gerçekleşmediğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arıkan, kuvvetler ayrılığı ve yüzde 50+1 sistemi konusundaki tartışmalara değindi.

Arıkan, “2017’de yaptığınız referandumla, 2018’de direksiyon başına geçtiğiniz otomobil bugün duvara tosladı, araç pert oldu. Pert olan araca siz geliyorsunuz, ‘Bu otomobilin koltuk kılıflarını değiştirelim’ diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Arıkan, iktidarın sistem değişikliğine yönelik adımlar atması halinde Saadet Partisi olarak destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Konuşmasında İsrail’in Suriye ve Gazze’deki saldırılarına da değinen Arıkan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup İsrail ordusunda askerlik yaptığını belirttiği kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki önerilerinin Meclis’te kabul edilmesi çağrısında bulundu.

İsrail ile ticari ilişkiler ve Gazze’deki gelişmelere ilişkin hükümete eleştiriler yönelten Arıkan, Türkiye’nin İsrail’e karşı daha somut adımlar atması gerektiğini savundu.

Eğitim giderlerine de değinen Arıkan, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ailelerin kırtasiye, beslenme ve servis masraflarıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Arıkan, “Önümüzdeki hafta ders zili çalacak, aynı zamanda zamların zili de çalmaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

Okul güvenliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Arıkan, ailelerin çocuklarını kısa mesafelerde dahi okula tek başına gönderemediğini savundu.

Hibya Haber Ajansı

Editor

Editor

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye’den Şam’daki Terör Saldırısına Sert Tepki
13 Ağustos 2026

Türkiye’den Şam’daki Terör Saldırısına Sert Tepki

Arıkan: Araç pert oldu, siz koltuk kılıfı değiştiriyorsunuz

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler
2